Miere de salcâm
100% naturală • 500 g, 1000 g
Mierea de salcâm face parte din categoria mierii de calitate superioară. Are gust plăcut, dulce, este perfect fluidă, vâscoasă, fără semne de cristalizare, iar culoarea variază de la incolor la galben-pai sau galben deschis, în funcție de culoarea fagurlor.
Are însușiri antimicrobiene. Este folosită ca întăritor general, în insomnii, la îmbolnăviri ale tubului digestiv, ale vezicii biliare și ale rinichilor.
Miere polifloră
100% naturală • 500 g, 1000 g
Mierea poliforă este obținută din nectarul mai multor flori de câmp și conține principiile active ale mai multor plante. De aceea este mai bogată în vitamine și săruri minerale și mult mai aromată decât mierea monofloră. Conține vitamine din complexul B, citamina C și K, acizi organici și hormoni, bor, fier, calciu, potasiu și fosfor, glucoză și fructoză. Mierea polifloră are un gust intens, foarte dulce și parfumat. Culoarea mierii poliflore este de regulă brun-roșiatică sau de nuanțe de chihlimbar, dar poate varia in funcție de florile predominante, de la galben viu până la brun închis.
Deoarece conține o combinație din mai multe tipuri de flori, tratamentul cu miere polifloră acoperă o gamă largă de afecțiuni. Mierea polifloră ajută in cazuri de apetit scăzut, indigestie, constipație sau diaree, anemie, oboseală cronică fizică și surmenaj psihic, boli de inimă, afrcțiuni ale ficatului, probleme ale sistemului nervos, iar extern este benefică în tratarea rănilor, arsurilor și ajută la cicatrizare, având și efecte antibacteriene.
Miere de tei
100% naturală • 500 g, 1000 g
Mierea de tei face parte din categoria celor mai bune și apreciate sorturi de miere, fiind bogată în vitamine ( mai ales vitamina B1 ) și aminoacizi, în sedimentul ei granulele de polen ajungând până la 70-80%.
Culoarea mierii de tei este ușor gălbuie, variind de la portocaliu până la brun-roșcat. Are aromă plăcută de tei, cristalizează foarte repede în granule mici. Are acțiune expectorantă, antiimflamatoare. Se poate folosi în tratamentul anghinei, guturai, laringită, bronșită, traheită, astm bronșitic, tuberculoză pulmonară, abces pulmonar. Este de asemenea un bun fortificant pentru cord, se mai utilizează în tratarea inflamației tubului digestiv, în îmbolnăviri ale vezicii biliare și ale rinichilor. Are o acțiune favorabilă în rănile purulente și în arsuri.
Miere de rapiță
100% naturală • 500 g, 1000 g
Mierea de rapiță este de culoare galben-deschis, foarte dulce, are miros plăcut și consistență densă. Cristalizează foarte repede, motiv pentru care recoltarea trebuie făcută rapid după terminarea înfloririi. În sedimentul ei granulele de polen de rapiță ajung la 90%. Are efecte benefice în viroze, răceli, în toate afecțiunile cavității bucale și ale căii respiratorii, îmbunătățește activitatea ficatului și a inimii, ajută digestia.
Propolis brut
100% natural • 30 g
Propolisul Propolis, numit și clei de albine, este o substanță rășinoasă aromată colectată de albine din mugurii și axilele frunzelor anumitor copaci și folosită pentru acoperirea pereților interiori din stup, astuparea găurilor și a crăpăturilor stupului, lipitul fagurilor de rame și acoperirea dăunătorilor intrați și omorâți în stup. Are proprietăți terapeutice (bactericide, antivirale, antimicotice, antiinflamatorii, anestezice, analgezice, regeneratoare, antitoxice) cunoscute încă din Antichitate, având și o acțiune bioactivă puternică. Propolisul este folosit ca produs apicol terapeutic în medicina populară pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Conține un complex de antibiotice vegetale și elemente chimice de care organismul uman are nevoie (Fe, Zn, Cu, Co, Mn, Mo, Al, V, Ca, Si, St, Ba).
Propolisul se prezintă ca o masă lipicioasă de culoare variabilă între verde, maro și negru, având miros aromat de rășini și balsamuri. Este solubil în alcool și eter și greu solubil în apă.Punctul de topire este situat între 70 – 120 °C. La temperatura de 37 °C se înmoaie, iar la temperaturi scăzute este casant. Este compus din rășini vegetale, balsam de diferite compoziții, ceară, uleiuri eterice, fier, microelemente – cupru, zinc, mangan, cobalt-, la care se adaugă polen, flavonoide, secreții ale glandelor salivare ale albinelor.
Tinctura de propolis se poate prepara astfel: La 150 de grame de alcool de 80°-86°, se adaugă 30 de grame de propolis întărit, ținut în frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se încălzește la 30°C-40°C și se amesteca bine. Procedura se repetă într-o saptamană de 6-7 ori, dupa care se lasă să se așeze și se toarnă lichidul curat într-o sticlă de culoare închisă.