Cine suntem?


mara

O famile frumoasă formată din patru membri
cărora ne plac teribil florile, soarele și mierea.

Tata sunt eu și mă numesc Emanuel Crișan. Sunt născut în martie 1976. Mama este Zita Crișan, născuta în iunie 1978. Fetițele sunt Mara (născută în mai 2006) și Ana (născută în august 2012).

Locuim în Lipova, județul Arad iar stupinele le avem pe valea Mureșului, în Lipova și Bulci.

Pentru că ne place mierea – și nu suntem singurii- avem 150 familii de albine. Așa harnice cum sunt, zboară toată vara și culeg ce-i mai bun din fiecare floare, astfel că în anul 2013 am obținut aproximativ 3500 kg miere.

Pentru viitorul foarte apropiat ne propunem dublarea numărului de familii, moment in care începem să ne transformăm visul în realitate și mă voi dedica exclusiv apiculturii.


De ce a apărut “Strop de Floare”?


stupi

Cum spuneam, ne place mierea.
Mierea bună, de calitate, netratată termic, direct de la albine.

Pentru că știm exact ce înseamnă obținerea produselor apicole așa cum ni le dorim și noi, și pentru a evita livrarea en gross a producției obținute, o ambalăm în borcane individuale care ajung direct la consumatorul final, fără intermedieri inutile din care nu avem nici noi, nici voi de câștigat. Astfel, venitul nostru poate crește cu aproxvimativ 40%, ceea ce mi-ar permite să mă ocup liniștit de apicultură. Iar când un apicultor își dedică timpul pasiunii sale, rezultatele nu pot fi decât pe măsură: miere și produse apicole de calitate în care voi puteți avea la fel de multă încredere pe cât suntem noi de încrezători că mierea noastră-i bună. Și, de ce să n-o spun: mi-ar rămâne mai mult timp de petrecut cu minunata mea famile.

În al doilea rând, este destul de dureros să vezi cum mierea de calitate pleaca de la stupar la un preț mic, urmand sa o regăsești în rafturile unor magazine,  stoarsă de enzime prin prelucrare la temperatură înaltă și mai ales înmulțită cu alte produse dulci, la un preț cel puțin dublu.

Prin ambalarea și distribuirea mierii direct consumatorilor-iubitorilor de miere, creem un parteneriat cu voi și contribuim împreună la păstrarea mierii așa cum o știm din copilărie: aromată și bogată în nutrienți. În plus, reușim astfel să păstrăm stupinele în zona noastră, ceea ce contribuie la un ecosistem sănătos.


Mierea noastră


fagure_cafea

borcane-miere

faguri3